Recycling

Recycling

Recyclen, een normale plicht

VLP neemt haar rol in de bescherming van het milieu en het welzijn van de samenleving uiterst serieus, zeker gezien de aard van onze bedrijfsvoering waarin wij veelvuldig werken met metalen en kunststoffen, inclusief gespecialiseerde materialen zoals verzinkt staal, aluminium, en flexibel PVC.

Bij de verwerking van deze materialen hanteren we strikte processen om te verzekeren dat er geen schadelijke stoffen vrijkomen. We gaan zelfs een stap verder door zorgvuldig alle rest- en afvalstoffen op een milieubewuste manier te scheiden en af te voeren, zodat we onze ecologische voetafdruk minimaliseren.

We zijn er trots op dat we in dit proces samenwerken met gelijkgestemde bedrijven; onze PVC-leveranciers zijn uitsluitend Europese fabrikanten die zich onthouden van het gebruik van schadelijke weekmakers in hun productieprocessen. Hierdoor kunnen wij garanderen dat alle gebruikte kunststoffen voldoen aan de strenge normen van de REACH-richtlijn.

Bovendien zijn we continu op zoek naar manieren om onze duurzaamheidsinspanningen te verbeteren. Door innovatie en samenwerking met onze partners streven we ernaar om een circulaire economie te bevorderen waarin materialen worden hergebruikt en gerecycled, om zo een duurzamere toekomst voor iedereen te realiseren.

Met een vooruitstrevend beleid en een verantwoordelijke benadering van ons productieproces, staat VLP aan de voorhoede van milieubescherming en duurzaamheid in de industrie. Door proactief de nieuwste best practices op het gebied van duurzaamheid te implementeren, dragen we niet alleen zorg voor onze huidige samenleving maar werken we ook aan het welzijn van toekomstige generaties.