ATEX

ATEX

ATEX, afkomstig van het Franse ATmosphères EXplosibles, wordt gebruikt als benaming voor twee Europese richtlijnen voor explosiegevaar onder atmosferische omstandigheden.
In omgevingen met een verhoogd risico op explosiegevaar is het van levensbelang dat er met de juiste materialen wordt gewerkt voor de ruimte. Electromotoren en overige statische materialen kunnen in gebruik immers al zorgen voor elektrische spanningen, hetgeen wat de aanleiding kan zijn tot een explosie.

Vragen betreft ATEX oplossingen? Bel of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ons gerust voor vrijblijvend advies.

Onze ATEX oplossingen

Apparatuur en producten die worden gebruik in een ATEX zone dienen te voldoen aan de ATEX richtlijn 114, zo ook de snelroldeuren. Met het oog hierop is er binnen de Dynaco snelroldeuren een ATEX serie ontwikkeld.
Deze ATEX Dynaco snelloopdeur is speciaal geschikt voor zones met een verhoogd risico op explosies. Deze deuren zijn geschikt voor ruimtes met een ATEX-classificatie in zone 1 en 2 voor gassen en zone 21 en 22 voor stof. In technische termen zijn deze deuren geschikt voor zones: Ex II 2GD IIC T4, IIIB 135°C en Ex II 3GD IIC T4, IIIB 135°C.

Bij het ontwerp van deze ATEX snelloopdeuren is overal rekening mee gehouden. De metalen onderdelen bestaan uit hoogwaardig RVS en het deurblad en alle niet metalen onderdelen zijn vervaardigd uit antistatisch materiaal. Door deze combinatie van factoren zal een Dynaco ATEX snelroldeur geen elektrische spanningen generen.

Iedere deur wordt volgends de European Notified Body normen beoordeeld en gecertificeerd. Bij de montage van een ATEX deur ontvangt de klant een officiële conformiteitsbeoordeling, gekoppeld aan een serienummer wat zekerheid biedt dat de ATEX deur volledig voldoet aan de aangeduide ATEX voorwaarden.

Ondanks het gebruik van deze materialen ten opzichte van de standaard deuren van Dynaco heeft een ATEX deur dezelfde typische voordelen van een Dynaco snelroldeur; een korte cyclus van openen en sluiten, een zeer hoge graad van afdichting rond de volledige omtrek van de deur en een zelf re introducerend deurblad. Hierdoor daalt het energieverbruik terwijl de doorstroming van het productieproces ongehinderd en snel kan blijven verlopen.

Op zoek naar meer informatie over ATEX snelloopdeuren?. Bel of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ons gerust voor vrijblijvend advies.