Geschiedenis

Oprichting

VLP flexibele afscheidingen is opgericht in 1982 onder de naam Van Leeuwen Plastics BV en voortgekomen uit Firma Van Leeuwen Grondstomen welke opgericht werd in 1965 en gespecialiseerd was in de verhuur en verkoop van grondstoommaterialen aan kwekers. Met deze grondstoommaterialen werden tuinbouwgronden ontsmet alvorens de nieuwe teelt aangeplant werd.

In begin jaren ’80 werd het gebruik van Methyl Bromide (ontsmettingsgas) als alternatief grondontsmettingsmiddel in de tuinbouw verboden. Door het verbod op Methyl Bromide groeide Van Leeuwen Grondstomen snel. Voor Wim van Leeuwen sr. en Wim van Leeuwen jr. opende dit de weg om zelf over te gaan tot de productie van stoomzeilen. Dit gebeurde in een apart ingerichte werkplaats met hoogfrequent lasapparatuur, hiermee was de geboorte van Van Leeuwen Plastics een feit.

Van Leeuwen Plastics 

Het producten pakket werd al snel uitgebreid met dekkleden, autokappen, vijver en bassinbekleding enz. Nog later gevolgd door schuifwanden, strokenwanden en pendeldeuren.

In deze periode leverde VLP alleen aan tuinders, kassenbouwbedrijven en tuinbouwtoeleveranciers. Steeds meer producten werden aan het programma toegevoegd, zoals de industriegordijnen. Zoals de naam al aangeeft, een product wat ook veel aan de industrie en het garagebedrijf verkocht werd.

Door de vraag uit de markt naar automatische deuren, sprong VLP hier op in met snellooproldeuren en deuraandrijvingen voor toepassing op schuifdeuren. Kort erna gevolgd door aluminium schuifdeuren, hefgevels en hefluiken.

Om de geluidsoverlast te beperken bij roetmetingen en 4-gas testen in het garagebedrijf, ontwikkelde VLP een gepatenteerd geluidwerend gordijn en voor koelhuizen de temperatuur isolerende gordijnen. Als werkplaatsafscheiding volgde verder de middenrolwanden en hijsgordijnen. Voor gebruik in distributie koelwagens werd een speciale roldeur ontwikkeld waarmee de uitstroom van kou drastisch kon worden beperkt.

Verhuizing

De groei zat er goed in, dus verhuisde VLP op 16 maart 1998 naar de Industriestraat in Naaldwijk. Hier heeft Bart van Leeuwen het stokje overgenomen als derde generatie Van Leeuwen Plastics. 

Momenteel levert VLP flexibele afscheidingen aan diverse marktsegmenten in de land- en tuinbouw, bollensector,carrosseriebouw & garagebedrijf, producerende industrie (beton, staal, hout, kunststof en papier), drukkerijen, opslag en transport, levensmiddelenindustrie, scholen, fitness centra, bouwbedrijven, petrochemie, vliegbases en scheepswerven.

Export vindt plaats naar groot aantal landen in Europa, alsmede Noord Amerika en Canada.