De oplossing voor een voedselveilige omgeving

Om een productielocatie binnen de voedselindustrie in te richten is het van belang om materialen te kiezen voor maximale effectiviteit, lage kosten op onderhoud en goede reinigbaarheid i.c.m. chemicaliën. Oppervlakken moeten sterk zijn en glad zijn afgewerkt. Schades en randen zijn slecht te reinigen, op deze plekken kunnen bacteriën zich goed nestelen. Des te belangrijker om te kiezen voor de juiste inrichting van de werkomgeving

Flexibele wanden

In een productiehal kunnen zich meerdere productielijnen bevinden. Deze productielijnen kunnen vaak i.v.m. hygiëne of allergieën niet met elkaar in contact staan. Toch dient een productiehal regelmatig schoon gemaakt te worden. De middenrolwanden van VLP Flexibele Afscheidingen bieden hier een ideale oplossing voor en zijn te gebruiken als schoonmaakscherm. Onze middenrolwanden zijn te gebruiken als flexibele afscheidingen tegen o.a. koude, lawaai en vocht. Zo kan een ruimte gemakkelijk worden vergroot of worden verkleind. De ruimtes zijn zo multifunctioneel te gebruiken. De middenrolwand is voorzien van een horizontaal geplaatste buis voorzien van een motor. Het doek rolt helemaal op tot het plafond. Afhankelijk van de situatie kan de middenrolwand worden voorzien van een zij- of plafondgeleiding. Middenrolwanden van VLP Flexibele Afscheidingen bestaan uit een sterke en hoogwaardige weefsel versterkte kwaliteit PVC, dit materiaal is glad afgewerkt en makkelijk te reinigen.

MoraTilburg.jpg

In een omgeving met wisselende luchtstromen zoals ventilatie en afzuigingen bieden de Industriegordijnen van VLP Flexibele afscheidingen een goed alternatief. Onze industriegordijnen kunnen worden voorzien van windstokken of spansystemen waardoor de gordijnen goed tegen winddruk kunnen. Industriegordijnen kunnen in tegenstelling tot de middenrolwanden op een rails in een bocht lopen.

Bedrijfsdeuren

In een afgesloten ruimte is het van belang om de condities zo constant mogelijk te houden. Een goede deur is dan erg belangrijk. Het liefst blijft deze deur zo kort mogelijk open, bij voorkeur zonder de deur aan te raken. Onze snelroldeuren zijn hier uitermate voor geschikt. Het geeft de mogelijkheid de deur snel te kunnen openen en sluiten zonder de deur aan te raken. In geval van een botsing of crash herstelt deze deur zich eenvoudig, zo blijven de condities binnen de ruimte constant. Meerdere opties zijn hierin mogelijk.

Eerder genoemde producten zijn desgewenst leverbaar in volledig RVS en daardoor goed te reinigen dus perfect te gebruiken in voedselveilige omgevingen.

Neem vrijblijvend contact met ons op om te bespreken welke oplossingen wij kunnen leveren voor uw bedrijf.


Terug naar het overzicht