Explosieveilige Dynaco snelroldeur ATEX

In omgevingen met een verhoogd risico op explosies is het van levensbelang dat de juiste materialen worden gebruikt bij de inrichting van een ruimte. Electromotoren en statische materialen kunnen in gebruik zorgen voor elektrische spanningen en vonken, dit kan de aanleiding kan zijn tot een explosie binnen een EX-zone. De ATEX serie van Dynaco is speciaal geschikt voor zones met verhoogd risico op explosies. Deze deuren zijn geschikt voor omgevingen met een ATEX-classificatie in zone 1 en 2 voor gassen en zone 21 en 22 voor stof. In technische termen zijn deze deuren geschikt voor zones: Ex II 2GD IIC T4, IIIB 135°C en Ex II 3GD IIC T4, IIIB 135°C

Bij het ontwerp van de ATEX lijn is overal rekening mee gehouden. Alle metalen onderdelen zijn uitgerust in hoogwaardig roestvrij staal (RVS). Het deurblad en alle niet metalen onderdelen zijn vervaardigd uit een antistatisch materiaal. De combinatie van deze materialen zorgt ervoor dat een Dynaco ATEX deur in gebruik geen elektrische spanningen of vonken kan generen.

Iedere geproduceerde deur wordt door Apragaz volgens de European Notified Body normen beoordeeld en gecertificeerd. Bij de montage van een Dynaco ATEX deur ontvangt de klant een officiële conformiteitsbeoordeling. Dit is gekoppeld aan een serienummer wat zekerheid biedt dat de Dynaco ATEX deur volledig voldoet aan de aangeduide ATEX voorwaarden.

Ondanks het gebruik van deze materialen heeft een Dynaco ATEX deur dezelfde typische voordelen van een normale Dynaco snelroldeur. Een korte cyclus van openen en sluiten, een zeer hoge graad van afdichting rond de volledige omtrek van de deur en een zelfherstellend deurblad. Hierdoor daalt het energieverbruik terwijl de doorstroming van het productieproces ongehinderd en snel kan blijven verlopen.

VLP flexibele afscheidingen is officieel partner van Dynaco en levert en monteert Dynaco snelroldeuren voor iedere toepassing. Ook voor andere “flexibele afscheidingen” is VLP de perfecte partij. Voor industriegordijnen, pendeldeuren, strokengordijnen, schuifwanden, rolwandenharmonicatunnels, en dockshelters.

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. We kunnen met u bespreken welke oplossingen VLP flexibele afscheidingen kan bieden voor uw bedrijf.

Dynaco-snelroldeur-Atex.jpg


Terug naar het overzicht