Gordijnen en Wanden

In een werkplaats, een magazijn of een opslagruimte kunt u de behoefte hebben aan een afgescheiden ruimte. Soms om die ruimte beter te benutten, soms om uw medewerkers geen hinder te laten ondervinden van de werkomstandigheden. Kou, tocht, stof, vonken, slijpsel, rook, stank, vocht en geluid kunnen het werk nadelig beïnvloeden. In die gevallen zijn de wanden en industriegordijnen van VLP optimaal op hun plaats. Resultaat: betere arbeidsomstandigheden, een doelmatiger gebruik van uw bedrijfsruimte en de mogelijkheid om de temperatuur beter te beheersen!

Voor een groot aantal branches

De flexibele wanden en industriegordijnen van VLP worden toegepast in een groot aantal branches. Wanden en industriegordijnen doen dienst als werkplaatsafscheiding in nieuwbouw en renovatie in de industrie. Ze zijn ook geschikt als binnen- of buitenafsluiting van werkplaatsen, bedrijfshallen, voedings- en verpakkingsruimten, droogruimten voor bloembollen en aardappelen, koelcellen, transportbedrijven en scheepswerven. In productie- of opslaghallen en in expeditieruimten zijn wanden en gordijnen hét alternatief als u behoefte heeft aan een scheiding van de ruimte of een tochtsluis. Wanden en industriegordijnen bieden ook mogelijkheden om de temperatuur in een ruimte beter te beheersen, wat van belang kan zijn bij het behalen van een HACCP-normering. Ook bepaalde productieprocessen kunnen gebaat zijn bij een optimale temperatuurbeheersing, om de kwaliteit te verhogen.

Een wand of industriegordijn op maat

Wanden en industriegordijnen van VLP worden altijd op maat gemaakt. Afhankelijk van het type is de hoogte per sectie maximaal 8 meter, de breedte maximaal 25 meter. Aan een standaardbreedte bent u niet gebonden: de industriegordijnen kunnen oneindig worden gekoppeld. De doeken en beplatingen zijn in diverse uitvoeringen leverbaar. Zo kunt u onder meer kiezen uit warmte- of koudewerende of geluidswerende wanden. Er zijn ook soorten verkrijgbaar met optimale brandwerende of brandvertragende eigenschappen.

Compleet geleverd

VLP levert uw flexibele werkplaatsafscheidingen compleet met alle geleidingen, rails en bevestigingen. U heeft diverse mogelijkheden als het gaat om de bediening. Een aantal wanden en industriegordijnen kan ook automatisch worden bediend. Handig, want gekoppeld aan een automatische aandrijving kunt u de afscheiding snel openen en tot een minimumformaat terugbrengen.

Welke wand of welk industriegordijn wanneer?

Klik hier om de verschillende wanden en gordijnen te vergelijken.

Kijk voor meer informatie op:

Geluidwerende gordijnen bij rumoerige machine in de visverwerking voor geluidswering 
Lees verder

Industriegordijn rondom steklijn 
Lees verder

Geluidwerende plaat en strokenwanden om machine 
Lees verder

Rolwanden bij distributiecentrum 
Lees verder

Schuifwanden in tram museum 
Lees verder

Glasheldere vaste gordijnwand 
Lees verder

Strokengordijn in fabriek 
Lees verder

VLP FleQsWall in fitnesscentrum om gescheiden sporten op basis van geloofsovertuiging mogelijk te maken 
Lees verder